RÓLAM

Krasznai Ferenc – klímaszerelő

 

8 éve kezdtem fokozatosan belefolyni a klímák világába, mikor is a nagy szenvedélyem, az autók szerelése közben időnként meg kellett oldani a hibás klímák problémáját is. Néhány év alatt nagy rutint sikerült szereznem, míg nem lehetőséget kaptam, hogy a lakossági klímák területén is kipróbálhassam magam. Már 5 éve, hogy itt is helyt állok (idén már saját vállalkozásomban), sok-sok tapasztalatot szerezve a különböző klímagyártmányokkal és típusokkal kapcsolatban. Ezek alapján egyértelmű voksomat tettem le azon márkák mellett, amikhez én, mint vállalkozó, jó szakmai hírnevemmel tudok kiállni a minőségért és megbízhatóságért. Ezen márkákkal csupán a silány minőséggel járó, felesleges bosszúságoktól és pénzkidobásoktól védem meg az ügyfeleimet. Azonban tudni kell, hogy a klímaberendezések hosszú távú, megbízható működéséért az üzemeltetőknek is nagyon sokat kell tennie.

Melyek ezek a márkák?

  • Daikin
  • Mitsubishi
  • Fujitsu
  • Gree

Ezek nem a legolcsóbb árkategóriájú termékek, de nem is a legdrágábbak. Ezek képviselik azt a minimum kategóriát, amivel én már üzembiztonságot tudok garantálni. Kiépült márka kereskedések hálózata, folyamatos alkatrész ellátmány, a Gree (2 év) kivételével 3 év garancia. Rendszeresen tartanak a termékeikkel, technikai újdonságokkal kapcsolatos továbbképzéseket, melyeken rendszerint részt is veszek.

A gyártók a garanciavállalásukhoz kötött feltételrendszerükből is jól látszik, hogy mennyire próbálják hangsúlyozni az üzemeltetők felelősségét a klímaberendezésük hosszú távú megbízhatóságáért, és folyamatosan felhívni a figyelmet arra, hogy a gondtalanság nem is kicsit veszélyes helyzeteket eredményezhet.

De mit is tehetnek az üzemeltetők? Milyen garanciális feltételrendszerről beszélek? Milyen veszélyes helyzetek állhatnak elő a nem megfelelően karbantartott berendezéseknél?

Ezen fontos kérdésekre adott válaszokat bővebben olvashat a blogon!